СНИМКА⚡️Украинският президент Зеленски съобщи, че силите за сигурност са задържали Виктор Медведчук

...
СНИМКА⚡️Украинският президент Зеленски съобщи, че силите за сигурност са задържали Виктор Медведчук
Коментари Харесай

Хроника на една война - 13.04.2022 г.

СНИМКА ⚡️Украинският президент  Зеленски  съобщи, че силите за сигурност са задържали Виктор Медведчук - опозиционният политик, който се търси от началото на войната за държавна измяна. Зеленски предложи да замени Медведчук за всички пленени украинци.

⚡️В Мариупол 40% от високите здания са изцяло разрушени. Това са домовете на 84 хиляди поданици, казва  градският съвет . Според калкулации, за възобновяване на жилищата ще са нужни най-малко 2,3 милиарда $.

⚡️ Австрийският канцлер Карл Нехамер сподели, че Виена, Берлин и Будапеща се опълчват на ембаргото върху доставките на съветски газ, защото глобите на първо място би трябвало да бъдат мъчителни за Русия, а не за Европейски Съюз

⚡️ Организация на обединените нации : 1892 цивилни са починали в Украйна от началото на войната. Други 2558 са ранени. Ежедневният отчет на Организация на обединените нации включва единствено доказани смъртни случаи.  Ръководството на Донецка област  обявява, че единствено в Мариупол са починали към 22 хиляди души. В същото време ръководителят на Донецката регионална държавна администрация Павел Кириленко прецизира, че действителният брой на починалите може да е по-голям - изчисленията са сложни поради продължаващите военни дейности.

⚡️Кореспондентът на Общоруска държавна телевизионна и радиопредавателна компания /ВГТРК/  Александър Сладков  интервюира арестувани украински бойци в Мариупол. Според Сладков, общият брой на предалите се бойци от " Азов " е достигнал 1000.

⚡️Украинските сили се пробваха да пробият блокадата на Марупол. Според съветската страна десетина групи от по 3-4 души са съумели да преминат, част от групата се е предала, а друга част е била избита или се е върнала назад в " Азовстал ".   Украинците настояват, че главните сили на полка " Азов " са стигнали до 36-а бригада на морската пехота.  СМИ

⚡️ Дейли Мейл  пише, че Русия стартира да струпва войски на границата с Финландия откакто страната разгласи, че може да се причисли към НАТО още това лято.

⚡️  Главният прокурор  на Международния углавен съд Карим Хан посети Буча. „ Тук сме, тъй като имаме рационални учредения да считаме, че се правят закононарушения, които попадат в юрисдикцията на съда “, написа той.

⚡️ Руските управляващи  въведоха жълто равнище за терористична опасност в приграничните региони.

⚡️ Президентите  на Полша, Литва, Латвия и Естония пристигнаха в Киев. Президентът на Германия не е с тях

⚡️ Макрон  пак се кани да звъни на Путин. Заяви, че руснаците и украинците са приятелски нации и не трябва да се употребява думата " геноцид ".

⚡️ Марин Льо Пен  заяви, че в случай че бъде определена за президент ще изведе Франция от НАТО, макар че не й се желало доста, просто организацията трябвало да претърпи някаква еволюция.

⚡️Роскомнадзор изиска от Уикипедия да отстрани публикация за Владимир Путин поради погрешна информация. „ Вчера Роскомнадзор изпрати още две уведомления, и двете по публикацията „ Путин, Владимир Владимирович “. Те не харесват раздела Отношения с Украйна (2021-до момента) “, оповестиха  от  Wikipedia .

⚡️ Кметът на Киев Кличко предложи да се смени името на някои станции на киевското метро. Например станция " Минск " да стане станция " Варшава ".

⚡️ Актьорът Шон Пен обмислял дали да не отиде да води война срещу Русия

⚡️ Зеленски изиска от Запада артилерийски оръдия и муниции, снаряди, системи за залпов огън, зенитни ракетни комплекси, БТР, БМП, танкове и самолети.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР